27 янв. 2004 г., 21:42

МАЩЕХА 

  Поэзия
1313 0 2

Вечерта се спусна прозрачна и синя,

забулена в одежда от мека топлина

в тишината ухайна себе си откривам

и разговарям тихо с моята съдба....

 

Не си ми майка, а си като мащеха.

Дадеш ми нещо, вземаш си го двойно.

Но не се оплаквам, ти не ме плашиш.

Аз те обичам и приемам спокойно.

 

И благодарна съм за всичко до сега.

В нещастие никога не ме изоставяш.

Не прерязваш моите крехки крила,

Мечтите ми, макар и късно изпълняваш.

 

И често сгушвам се като невръстно дете,

във твоята прозрачна мека топлина.

И чувствувам нежност в моето сърце,

поклон пред тебе мащехо....съдба !

© Пепа Деличева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • на мен пък ми допада
  • Третия куплет определено трябва да се преработи. Някак не звучи. Като цяло, съжалявам, че го казвам, но не става. Не е най-доброто. Това е лично мнение разбира се, но просто трудно се чете, човек се запъва, не върви гладко. Съжалявам.
Предложения
: ??:??