28 сент. 2018 г., 00:34

Маска 

  Поэзия » Философская, Строгие формы
590 0 2

Лице върху лице едно цяло,

маска ли е или огледало.

 

Фалшива обвивка,

като дреха зашита на лицето,

и сгушва ме се във завивка,

да прикрием какво е в сърцето.

 

Показваме фалшива ласка,

и сълзи със който не плачем,

слагаме изкуствена маска,

цял живот с нас си я влачим.

 

Престорени, вече свикнали на омраза,

в сърцето ни няма човечност,

маската става зараза,

сякаш това ще е вечност!

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??