28.09.2018 г., 0:34 ч.

Маска 

  Поезия » Философска, Строги форми
609 0 2

Лице върху лице едно цяло,

маска ли е или огледало.

 

Фалшива обвивка,

като дреха зашита на лицето,

и сгушва ме се във завивка,

да прикрием какво е в сърцето.

 

Показваме фалшива ласка,

и сълзи със който не плачем,

слагаме изкуствена маска,

цял живот с нас си я влачим.

 

Престорени, вече свикнали на омраза,

в сърцето ни няма човечност,

маската става зараза,

сякаш това ще е вечност!

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??