2 дек. 2010 г., 05:50

Мечта за мечтите 

  Поэзия
933 0 26

Мечтая за прозорец без решетки

и малко светлина нахлула там,

там дето нито свещ ми свети,

ни пролетните мигащи светулки

проблясват със нищожен плам

и те от утрото така проклети.

 

Мечтая за врата без катинар

открехната навън към светлината.

Пред нея никнат стройни висини

в божествения кротък дар

създал илюзията на земята

за вечните сподавени мечти.

 

Отпусната до дънера на двора,

съмва се- ще  продължи съня.

Там в копринените сливи

косите си ще вплитам без умора

със лудостта на своята мечта

мечтите ми да бъдат живи.

© Николина Милева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??