25 июл. 2008 г., 09:54

Мечтания 

  Поэзия
419 0 3

Мечтания

 

Как тихичко нашепват буките

молитвите си тази нощ.

Извисили снаги по чуките,

опиянени от свойта мощ.

Към белите брези поглеждат,

с нежни, пърхащи листа

и чинно клоните навеждат

в молитва свята и мечта.

От Бога искат да измолят

дъждовна буря да извие.

А те във шатрите си клонести

брезите тръпнещи да скрият.

С могъщи стволи да прегърнат

тез нежно-бели дървеса.

Че любовта обича Бурите.

Най-много в тях живее тя.

© Йордан Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??