19 окт. 2021 г., 08:43

Мечтата 

  Поэзия » Другая
315 2 1

Мечтата

 

Когато над морето слиза

очарователна нощта –

разкошна мисъл ме прониза

със обаятелна мечта...

 

Но духна изненадващ вятър

и Океана разлюля́ –

Мечтата нейде в необята

със бурята се запиля́...

 

... Мечтата искам да опиша,

с която разделих се там,

а както се разбра – излишен

оказах се... И неразбран...

 

Невидима като душата

и бърза като мисълта –

тя вече плаваше оттатък

на хоризонтната дъга...

 

И всеки вятър в Океана

със нея ще се носи там,

а можех аз от морска пяна –

в Богиня да я пресъздам!...

 

... но са Богините капризни,

непостоянни в любовта

и със пове́ите на бриза

отдават вихрено страстта...

 

... Та за това оставам тука

на този бряг обикновен

с ненужна никому поука

в един Живот обезмечтен...

 

18.10.2021.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравления! Хареса ми как сте описали своята мечта! Много красиво стихотворение!
Предложения
: ??:??