14 мар. 2017 г., 20:46

миг 

  Поэзия » Любовная
240 0 1

бях студена, ледена
и ме беше страх
бях на купчина смразяващи снегове
болеше.
 
а исках да горя 
да ме запалиш 
тихо
да тлея 
да се разгарям с всеки полъх

 

исках да горя
запали ме 
и като вятъра 
ми вдъхна живот
за кратко
може би миг 

 

премина
разпали ме 
горях на клада
за кратко

 

догорях 
сега съм пепел
отново студена
вкочанена

 

бушуващият огън умира бързо 
научи ме
ти.

 

(а знаеше колко мразя студа)

© Харпия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??