На Царевец под южната стена,
в тераса ниска досами реката,
представят ни, на нашата страна
духа, историята, красотата.
Макети достоверни - близо сто,
работени с мерак от хора млади,
сред парк прекрасен, правен със любов,
показват ни най-хубавите сгради.
А те у нас са не една и две.
След Фичето, плеяда архитекти
създали са със своите ръце
красиви, впечатляващи проекти.
А крепостите ни от древността,
опазвали държавата ни горда
от набези на чужди племена,
стоят и днес - внушителни и строги.
Пътувал съм из цялата страна,
видял съм много, затова ще кажа:
България е пълна с чудеса,
но трогва, щом накуп ни ги покажат.
© Димитър Дунеловски Все права защищены