28 мая 2014 г., 23:33

Модата 

  Поэзия » Другая
340 0 2

Срещу модата резонно

скачам, тежко я попържам,

че за мен са по-изконни

виното и хляба ръжен.

 

А с какво ще съм облечен? –

по хавлия или с тога,

станало е време вече

за представяне пред Бога.

 

Вместо фрак и папионка

да душат ме в пътя вечен,

в дънките за ловна гонка

нека аз да съм облечен.

 

Модата ни – остави я!

Правят, струват, по пътечка

някоя си гиздосия

над носа ни ще се пречка.

 

Време, колкото остава,

искам да съм независим

и свободно да развявам

ризата на денди хрисим.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??