Върни ми любовта, с която те проклех!
Върни ми мислите среднощни!
Върни къдриците ми в полет лек!
Върни ми тихата тревога!
Върни вината и върни ми прошката!
Върни соления воал в очите ми!
Върни по кожата ми - молеща -
уханието на треви притихнали!
Върни ми угризенията и страха!
Върни смеха ми - низ желания!
Върни вика от болка и гнева -
преВърни ги в придихание!
Върни ми жаждата за вятър,
под ноктите върни въпросите разпръснати!
Върни ми шала с самотата,
върни ми и дъжда по пръстите!
Върни ми слънцето, луната и звездите!
Вземи единствено покоя!
Върни мъглите - в мен да скитат!
Върни ме! Искам да съм моя!
© Даниела Все права защищены