24 мая 2007 г., 08:03

Молитва за завист 

  Поэзия
1198 0 9
Те ми завиждат за ръцете ти, приятелю!
И нямат длан да си признаят, че са мъртви.
Те ми завиждат за това, че като вятър
ти бях последната за малко. После - първата.

Те ми завиждат за това, че еднорозите
във теб пристъпват мирно към дланта ми.
Че в мен е огледален пъвообразът,
че още е далече есента ми...

Завиждат ми за болката, която
ще имам право да ти причиня.
А аз се моля тайно на луната
да бъде вечна,
                         вечна завистта.

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??