25 февр. 2018 г., 16:02

Монолог, след три сутринта 

  Поэзия
545 3 3

Монолог, след три сутринта

 

И другите изневеряват.
Но спазвайки благоприличие,
го пазят в тайна. Не признават.
Това е нашето различие.

 

Каква е всъщност мойта роля
във собствения ми живот,
аз все се питам. И се моля
на ангелите да е плод,

 

а не на онзи – със рогата.
От мене да е изтъкана.
Ако не е така, горката
аз, мамка ми е разтакана.

 

И ако дам да дирижира
друг собствената ми съдба,
то значи съм се примирила.
Сама да си изневеря.

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??