17 окт. 2021 г., 09:54

Море от есен 

  Поэзия
226 0 4

Денят е още тих, едва събуден

и капки по листата си блестят,

денят се ражда в есенното чудо

на този малък, но прекрасен свят.

 

Не виждам изгрев, слънцето е скрито

зад сивата загадъчна мъгла,

а лятото далече е, не питам

и казва есен: Влез, при мен ела.

 

Пристъпвам между цветно и дъждовно

с привкус на очароваща тъга,

ухае ми на есенна съдбовност

в море от багри, махам от брега.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??