Обичам да се смея, обичам да се радвам
на деня светъл, на живота тъй прекрасен.
Не спирам и за миг да вярвам
че тъй ще бъде и на пролет, зима и на есен.
Морския бриз щом по тялото усещам
и парещото слънце си лежи по мен
Щом дните си с усмивка аз посрещам
знам хубав ще е този ден.
Когато чуя звука на морските вълни
подканващ ме с него да се слея
забравям и за необятни планини
морето вярвам знае, че за него аз копнея.
Искам да чувам весел детски смях
да виждам формички за пясък, кофички, лопатки.
Децата връщат ме в детството с замах
в техния свят – без вина, гняв и без нападки
Дете оставам си сега и ще бъда винаги
на морската повърхност се отпускам
истинските неща в живота – намирам ги
и заедно с морето през лятото препускам.
© Християна Георгиева Все права защищены