27 мая 2012 г., 17:15

Мозайка 

  Поэзия » Другая
882 0 3

                                           Дими цигарата ми, бавничко изгаря.

                                           Кафето, недопито, изстива - бучка лед.

                                           Присядам върху уморените нозе.

                                           Редя мозайката - живот.

                                           Мрачно, дъжд вали!

                                           Душата ми - и тя мозайка!

                                           Опитвам да я подредя!

                                           Едно парченце все ми липсва.

                                           Стреснах се! Губя се!

                                           Мястото, дирята, няма ги!

                                           Знам го, но няма го!

                                           Парченце липсва!

                                           Редя дни, нощи, години!

                                           Децата ми, пътя - и моя, и техния!

                                           Подреждам  мозайката, цяла е!

                                           Вървя, вървя към старостта!

                                           Пътят - Вечността!                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                          

© ДАНИЕЛА РАЙКОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??