20 апр. 2006 г., 20:44

Мъка 

  Поэзия
716 0 2

Вали навън дъждът и не прекъсва,

ужасна мъка във душа ми властва,

сълза самотна от очите се откъсва

и мъката ми в ураган прераства.

Сълзи се стичат от небесното лице

и моят блян съвсем е разрушен,

топла кръв струи от разкъсаното ми сърце,

мирът душевен в мен е веч смутен.

Аз търсих все красивото в живота,

строях високи кули и се радвах на мечти,

но съзряла истината ужасяваща и грозна,

очаквам само мрачни тъжни дни.

За мен живота е свършен,

Макар и в разцвета на моята младост,

Романът любовен - грешно завършен

И никога - никаква радост.

Ти със смях ме погледна почти,

когато сърце ми на парчета се пръсна.

На моите смели красиви мечти,

Бе това тъжната, тежка развръзка.

 

© Радост Вълчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ради, повече оптимизъм, не се отчайвай!
  • Знаеш ли , в един период от живота си Чайковски е изгорил голяма част от произваданията си . Направил го е с ясното съзнание , че не бива да дава живот на творби , сътворени в период на депресия и отчаяние. Той е осъзнал нещо много важно - изкуството влияе страшно много върху хората...
    Продължавай да пишеш .Нещата се нареждат с повече опит...
Предложения
: ??:??