МЪКА И СТИХОВЕ МЕ ЛЕКУВАТ
40 дни без Влади
Сега очите ми са без тайна.Бездомни.
Сълзите свързват земята с небето -
опъната тетива на виртуозна цигулка.
И се лее от тях божествена музика.
Вечер посрещам отново илюзии,
сутрин изплаквам истини.
И ги целувам.
Сега съм не само пълноводна.
Сега съм от мъка спокойна.
Усещаш ли колко е тихо…
Мъка и стихове ме лекуват.
Утробата им все още е празна.
Само някакви вихри се завъртат.
И светлина, която на теб ми прилича.
Зная, тя ще събуди отново
Торнадо от стихове.
Нищо че нашето лято бе толкова кратко.
Всички жарки бъдещи дни и нощи
за нас ще напомнят.
27.08.2009 г.
Весела ЙОСИФОВА
"В края на лятото" - Владимир Хаджидимитров
© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены