Ти, единствен мой слушател,
верен спътник и приятел,
пазиш моите вълнения,
скици и стихотворения
и ги скриваш от света.
Всяка мисъл и мечта,
що да споделя не смея,
тук наскрито ще излея.
На душата нежна страж,
и да не сбера кураж
да крещя, а не шептя
срещу злото във света,
дълго след като ме няма,
чисто, ясно, без измама
ще се чува моят глас,
ще шепти: "Поет бях аз!"