25 июн. 2012 г., 14:19

На Еньовден 

  Поэзия » Другая
427 0 1

Звездите целуват тревите

и бавно сред тях се събличат.

На тайнства безименни, скрити,

с нескриван възторг се обричат.

 

В морето  от билки, зелено,

потапят се нежни звездите.

Луната мълчи примирено,

оставя ги дълго да скитат.

 

Щастливи светулките мислят,

че те са звезди на земята.

Но тайно във себе си искат

високо да литнат. Местата

 

да си разменят със звездите.

От тях на финес да се учат,

на тайнства безименни, скрити...

.......................................................

На Еньовден всичко се случва...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Обожавам този ден,знаеш защо, нали? Моето слънчице,мъничката ДУШИЧКА Ени вече си купи краченца и тичка в градината.Сверзвам красивият стих с него.
Предложения
: ??:??