17 июл. 2012 г., 12:53

На майка ми 

  Поэзия » Другая
625 0 3

На майка ми

 

Жената, тази старата, е майка ми.

В очите хлътнали видях ù младостта,

в ръцете сбръчкани видях ù обичта,

в косите бели видях ù старостта.

 

Слизаше бавно по стълбите така,

тежаха ù годините, вече уморени.

Но все ни казваше: "Не се делете,

майчин завет от мене помнете!"

 

Да можех, майчице, да можех

да върна годините ти млади,

а ние, твоите деца, да бъдем

както във вечерите стари!

 

Ти песен да ни пееш,

както в отминалите нощи,

а твоят поглед, мамо,

пак в очите ни  да свети!

 

А тази старица, сега която виждам,

да не беше ти, майчице свята.

Държа ти снимката сега в ръката,

чувствам, мамо, че с нея съм силна и богата.

 

Но теб... те няма, няма, няма!

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Съвсем съзнателно тази цялата седмица реших и ще пиша на тази тема,защото в този забързан и динамичен живот понякога забравяме за тези които са ни обичали и дали живот.А когато загубим близък и обичан човек,разбираме колко скъп ни е бил той.Но оставят спомените тези без които не можем.
    Благодаря Ви,че сте прочели!Успех!
  • мама!!!
  • Съпреживях...Боли... Светла памет на майките !Поздрави!
Предложения
: ??:??