1 мар. 2006 г., 11:19

На поета с любов 

  Поэзия
811 0 10

На поета с любов

Изстрадай красотата. Нарани я.
В душата като в храм я въведи.
Като молитва й изричай името.
В съня си от любов я сътвори.
Отричай я до лудост. Разплачи я.
На кърст я разпъни, за да е чиста.
В най-тъжните си мисли я откривай.
Разливай я по белия си лист.

Усещай я в деня, когато съмва.
В безлунните си нощи я намирай.
В очите си я скривай - като в църква.
Като в душа... Сърцето ти да спира.
По сто пъти в стиха си да възкръсваш.
О цветове да ослепеят дните.
В зениците ти само да е пъстро.
Като дъга. И да валят звезди....


Венцислава Симеонова

© Венцислава Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??