На зърна
Стои потта ми
Недоохладена
Розова е
Като пъпки
Недоразцъфтели
Сърби ме
Цялото тяло
Затова по цял ден пия
Под хладната сянка
Под масата е легнал и спи
Най-добрия ми приятел
Без да знам породата му
Виждам че е недохранен
В този момент измислям песничка
За щастието да се родиш под друго име
Нова маска да имаш
И нови очи да криеш
Кучето се събужда
И почесва
Братовчедите си
Те на скоци бягат
И прескачат своите проблеми
Хубаво е под сянката
Но още по-хубаво е да си у дома
28.05.2006
© Десислав Илиев Все права защищены