Наболяло е времето...!
От тревожни въпроси...
Затова, че закътахме
човешките ценности!
И тихо времето отронва
пожълтелите страници
и в забрава потъва -
мигът в който сме живели!
...Какво ще оставим!
Руини и отминали спомени.
Тихи стъпки отекват в нощта
на илюзия - сляпа! И така боли
тишината на тихите улици...
А шумът на реката и вятъра
разказват свидни легенди...
За един смел и силен народ
победил страховете...
Как в сърцата блестяла надеждата,
че ще пребъдем през вековете...
Наболяло е времето
и сълзи се отронват
а тишината боли
и отекват въпросите...
За думите скрити -
дълбоко в сърцето ми
и за тъжните ноти
в душата ми...!
14.07.2019г
Катя Джамова
© Катя Все права защищены
Така е, много въпроси са без отговор...но затова са поетите да задават въпроси!
И може би, когата музата с крилца на ангел ни докосне ще открием отговорите...
Пожелавам ти вълшебна творческа вечер и много успехи!