Начало
Всичко красиво трябва да умре,
бе казал някога един поет.
Да, наистина, светът не е това, което очаквахме.
Грижим се за празните си домове
сякаш са светилища на някой бог.
Някой търсят спасение във вярата,
други намират това за безсмислено, посягайки към шкафа с лекарствата.
Едва ли някой знае цялата истина,
пък и какво ли значи да знаеш, като сме толкова малки.
Частици, невидими и безпомощни.
Музиката ни напомня различни неща,
понякога се мислим за радостни, но дали сме такива?
Филмът сме го гледали, чудесно знаем това,
но продължаваме като зомбита да се взираме в екрана.
Това е нашият съзнателно-несъзнателен избор.
Ако потърсим помощ, ще има ли кой да се отзове?
За Бога, ние дори не знаем откъде да започнем.
Има ли някой да знае отправната точка?
Или тя е строго индивидуална за всеки?
Дори да е така, все някъде трябва да има начало.
© Светлин Все права защищены