12 дек. 2023 г., 22:16

Надеждата е път в мъглата 

  Поэзия » Философская
199 2 3

Вървях с постоянна борба

и с надежда по нишката на живота -

нарекли е някога съдба,

определяща на всеки квота.

 

Но от първия до последния ден

на вярно куче не случих,

нито на учител до мен,

тънкостите на живота не изучих.

 

Не станах велик и богат,

от работа целият се скърших,

станах приведен и гърбат,

работната нишка свърших.

 

Мина ми с надежда младостта,

опора през цялото време,

днес, на ръба на пропастта,

тя пак мечтае с мене.

 

Че пак в утрешния ден,

на живота потекъл бавно,

ще дойде утрото за мен -

надежда за безсмъртие! Напразно!

 

Колкото голяма й е сладостта,

дваж по-голяма е горчивината,

прозреш ли рано мъдростта,

че надеждата е път в мъглата!

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??