4 апр. 2009 г., 09:56

Надолу по стълбата, която води нагоре 

  Поэзия » Другая
511 0 3

Когато побеляла,
    с бастунче потропвайки,
        ситни стъпчици нижейки
            и сълзите си бършейки,
                ще се карам на внучките
                    да не гонят юнаците
                        да ги метнат на коня си,
в огледалото светещо
    ще съзра ли момичето,
        дето нявга оплакваше
            любовта си изгубена,
                дето седна над гроба ú
                    и положи букета си,
                        и се сгърчи безпомощно
                            в безнадеждност изстинала?

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??