30 окт. 2009 г., 22:20

Наивен автопортрет 

  Поэзия » Другая
650 0 1

 

Наивен автопортрет

 

На малко селище  в   уюта

под топла  стряха  съм роден,

в короните със пролетна сюита

южнякът се  завърнал в този  ден.

 

И лястовици в  своите гнезда

със   песен срещали  деня. Във

снеговита  пролет, северна  звезда

посочвала  е пътя пръв.

 

Радост майчина, баща  доволен,

син добит, отрок достоен,

на род и въздух волен,

левент да  стане, висок и строен.

 

Орисница дошла  тогава в тази

късна нощ или пък ранен ден,

дошла,  когато нощните талази

пускали града от своя плен.

 

И песен тя навярно е  запяла,

прозряла  този син и внук,

съдба корава  е познала

и кръст положила е тук.

 

Да бъде силен с изкушения,

метежен, да кръстосва огнен нрав

и свойте дребни прегрешения

да ги превръща в бронебройна сплав.

 

Живот спокоен той не ще дочака

във вихъра на свойта мисъл,

ще страда, а във злака

на късна  нощ ще търси смисъл.

 

Щастлива майка, радостен  бащата,

на  малко селище във топлината,

очакват    утрешния ден.

В априлска нощ, във тъмнината.

 

 

 

 

 

 

ЕТ МАЧИБО  -  2009 г

© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??