29 мар. 2023 г., 11:34

Най-мълчаливите очи 

  Поэзия » Любовная
211 3 7

НАЙ-МЪЛЧАЛИВИТЕ ОЧИ

 

Ще се превърна в тишина.

Все някога – когато трябва.

И сутрин с първата слана

със мене ще целуваш хляба.

 

О, все едно – ще бъдем пак

ръце, които сплитат длани

и сред синеещия зрак

се молим вечно да останем.

 

Ще млъкнат птиците дори –

съпреживели трудна зима,

залутали се вдън гори,

незаблудени юг че има.

 

Какво от туй, че нямам плът –

в душата ти нали ще слизам,

дорде поемеш оня път

към Бога с овехтяла риза.

 

Аз ще те чакам до деня,

във който пак ще бъдем двама.

Влез в бялата ми тишина –

защото друга обич няма.

 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??