НАШАТА ЗЕМЯ
Щом ти порастеш - в космоса иди
и всичките планети отдалече погледни.
Аз била съм там,
на брой са девет, знам.
Ала третата по ред - нашата Земя...
от всичките планети най-красивата е тя!
На столчето щом седна,
във атласа ще погледна.
Там детските очички
са блестящите звездички.
И дори да са жълти, бели, черни -
пак приятели са верни,
защото със войни
Земята се руши!
Затова - КРАЙ! Свърши войната
и в мир и спокойствие живее Земята.
Ралица Костова
© Ралица Костова Все права защищены