29 янв. 2015 г., 17:31

Нашите души 

  Поэзия » Гражданская
482 0 0

Тишина,

и само птичи песни

огласят тъмнината

Заник,

и само цигарения дим

разцепва самотата;

 

небето още се синее

тополите раздвижени от тихия полъх

галят приглушено

песента на няколкото птички.

 

Самин-самички хора,

луди наречени от едни,

душевно болни от други,

тихо люпят семки

или пък лежат на някоя страна обърнати

свърнали гръб към света;

 

Свят който не ни разбира,

„но и ний сме хора!”

Разберете; покой и радост

не ни жалете отдалеко,

а дума топла ни кажете...

 

24.05. 2012

ЦПЗ „Сточна гара”,

София

© Александър Тоцев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??