13 апр. 2011 г., 15:02

Навсякъде скрита 

  Поэзия
1198 0 19

 

Потърсù ме в дъжда.

В тишината на шепотно постоянство,

във тактуване нервно по ламарината

или в тропот на чисти сълзи.

Аз - в едно с вятъра,

се променям като след пиянство

и превръщам се в антициклона през зимата

/ако заслужава си да не вали/…

 

 

Потърсù ме в бреза,

или в дрян, или пък в люляци,

между клони, в петолиния свирещи

и под сянка на бяло кокиче.

Виж ме там, на брега,

сред вълни, дето скачат на глутници,

там, сред пясъчни стъпки, примиращи,

ще се срещнем, за да те обичам...

 

© Люсил Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??