24 янв. 2012 г., 18:07

Не се завърнах... а дали напуснах..? 

  Поэзия
946 0 27

Не се завърнах в бащината къща

и спомените бавно избледняха.

А и защо ли там да се завръщам?

Едва ли има даже вече стряха…

 

Не се завърнах – времето ме грабна

и ме понесе яростно и бурно.

А онзи мирис на земя отслабна…

и миналото се превърна в урна…

 

Остана прах от детството, от дядо…

И други в прах превърнаха се вече,

ала в съня си аз отново сядам

пред къщата под яворите вечер… 

 

Не се завърнах… А дали напуснах?

Да, днес намерих отговора тука...

По залез чух – от  улицата пуста

душата ми на портите как чука…

 

 

13/01/2012

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??