22 февр. 2011 г., 21:18

Не съм съгласен 

  Поэзия
607 0 6

Премятам зрънцата, все по-безразлично,

на поредната нова броеница от срички.

Но и те не умеят да казват "обичам".

Солипсизмът навярно им пречи…

Горкичките.

 

На нас ли приличат?

Или човекът все пак

                                 значи            

                                         нещо за някого.

И никога – всичко за всички.

 

Така е добре.

Така е логично.

 

Животът е низ от случайности.

Тежък и бърз –

като верига от влакови композиции.

Ням като опразнено детско креватче.

Статичен –

                      като стоянката на такситата.

Грубоват и циничен.

Като спор

                     между хедонист и стоик.

Непонятен, идеалистичен.

Като ум на стар романтик.

 

Но така е добре.

Така е логично.

 

И всеки миг е под наем.

Като целувка с вкус на ритник.

По договорка с хазяйна

превръща се бавно

                      – всеки млад индивид –

 

в портокал с часовников механизъм.

Намалява драстично броят на вдишванията,

които извършваме –

                                     съвсем спорадично.

А речта е претрупана с ненужни софизми...

 

Ала така са устроени

 модерните личности.

© Константин Дренски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??