18 дек. 2018 г., 20:49

Нещо ме задъхва 

  Поэзия » Любовная
615 6 13

Лотосите снежни цъфнаха в стъклата.
Бели таралежи храстите повиха.
Дълго е вървяла през града мъглата
сякаш е река с вързани копита.

Нещо ме задъхва, нещо ме измерва.
Имам диадема с камъчета ярки.
Но си нямам полюс.Сякаш потреперва,
моето магнитче - семе на шишарка.

Севера и юга много си приличат.
Лед не се лекува с никакъв бинокъл.
Влезнало глухарче, някъде в очите,
весело пониква и ни става котва.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??