Нестихваща буря -
пейзаж на изгубена човешка съдба.
Вятърът ме притисна
в тунела на самотата.
Нададе вой и разтърси небесата,
събуждайки непоносима болка.
Облаци смразиха очите ми -
обгорени от сълзите...
Навън затрещяха хиляди капчици,
болезнено впиващи се в мойта кожа.
Рукна пороен дъжд
от спуканите вени на небето.
Грохот на гръмотевица
прониза със струните си тишината.
Пламъците на ада
бяла пръст разпиляха в небесата.
Сърцето ми не помръдваше...
От тялото ми се надигат студени изпарения...
Вятърът ме разкъсваше -
от гръдта сърцето ми изтръгна.
Надеждата рухна...
Всеки ден и всеки час протичаше безмерно,
мъглив мрак се срасна със живота ми....
Разруха, болка и тъга -
кажи как без теб да продължа.
Всичко се смълча...
отне ми и последната пулсираща светлина.
© Дидо Все права защищены