13.05.2012 г., 17:30 ч.

Нестихваща буря 

  Поезия » Любовна
1214 0 1

Нестихваща буря -

пейзаж на изгубена човешка съдба.

 

Вятърът ме притисна

в тунела на самотата.

Нададе вой и разтърси небесата,

събуждайки непоносима болка.

 

Облаци смразиха очите ми -

обгорени от сълзите...

 

Навън затрещяха хиляди капчици,

болезнено впиващи се в мойта кожа.

Рукна пороен дъжд

от спуканите вени на небето.

 

Грохот на гръмотевица

прониза със струните си тишината.

Пламъците на ада

бяла пръст разпиляха в небесата.

 

Сърцето ми не помръдваше...

От тялото ми се надигат студени изпарения...

Вятърът ме разкъсваше -

от гръдта сърцето ми изтръгна.

Надеждата рухна...

 

Всеки ден и всеки час протичаше безмерно,

мъглив мрак се срасна със живота ми....

Разруха, болка и тъга -

кажи как без теб да продължа.

 

Всичко се смълча...

отне ми и последната пулсираща светлина.

© Дидо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не бъди толкова тъжен! Представих си те като ранена птица.Стихотворението ти е страхотно , пронизващо и истинско!-6
Предложения
: ??:??