25 мая 2007 г., 12:55

НИ ПОЛЪХ НАД ПРИПЛАМВАЩИТЕ МАКОВЕ 

  Поэзия
680 0 8
 

***


Ни полъх над припламващите макове:

по зноя лази златно насекомо   

и щъркелите в белите си фракове

разрязват тишината  с метрономи...


Гнездото им искри от електричество,

подпрял е  стълбът  сламеното слънце,

разплискало жълтъка си по  жиците, 

а те блестят  в припадъчна просъница.


Оса пронизва парещият въздух.                   

В небето черни биволи  надвисват.

Бич  лъсва над   разцъфналите бъзове.

И грохот.

Прах и  вятър.

   И се плисва...

© Забраван Забраванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??