7 янв. 2011 г., 09:55

Нощен Скитник II 

  Поэзия » Другая
955 0 1
В полумрака на здрача
сам крача и влача
уморени недоволни нозе.

И кого ще намеря
под фенери, изпрели
кълба сиво-жълта мъгла?

Приятел стар,
пиян другар,
изплувал от някой сенчест локал;

Минала изгора,
притихнала в двора
на старото заспало в пепел училище;


Или своя враг,
немил-недраг,
оставящ топла алена диря на нечии праг?


Вървя из града
и с поглед крада
тайни неща от нощта.



Мракът се надига
утрото пристига
със светлата талига, по калдъръма слънцето търкаля.

И моята разходка
остава без находка,

осъмвам сам самичък на пейка в градската градина.

© Серафим Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??