27 мар. 2012 г., 05:54

Нощи 

  Поэзия » Любовная
730 0 0

Твойте нощи са без звезди,

твойте нощи са лекичко хладни,

твойте нощи-във две очи...

от които миг по миг открадвам...  

 

Покриват с черно було

в ума ми този ясен ден... 

превръщат се във купол,

през който се виждам пленен...

 

От звезден гердан и Луната,

за да сияеш, нямаш нужда... 

сияе във мене лъжата,

че няма все да бъдем чужди!

 

Твойте нощи са без звезди,

но те във мен сега се раждат...

оттам потайна пак мълчиш,

а аз говоря с жаждата...!

© Тони Главоногов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??