26 мар. 2008 г., 18:04

Нощта на камионите 

  Поэзия
855 0 11
Тежки са тези колела -
като тежки вериги се влачат,
напред, назад и навсякъде -
още малко и ще заплачат.

Дълбока нощ е! Вали!
А навън камионите бягат...
В такова време не се спи,
а хората вече си лягат.

Седим на различната маса
и всеки мълчи приказливо,
тъжните ни лица са украса
сред това представление сиво.

Няма спасение... от съня
и душата ми бавно отлита
към непознати светове
за радостта от тъгата да пита.

Тежки са тези желания -
превиват ме цяла о пода...
А камионите отминават
като еднодневната мода!

© Васка Мадарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??