26 сент. 2011 г., 20:37

Някога 

  Поэзия » Гражданская
428 0 2

НЯКОГА, някога... бяхме мъже.

С дъх  на тютюн и барут.

По пладне крадяхме жени и коне.

И всеки от нас беше луд.

 

Жените връзвахме с любовни ласа.

Раждаха децата ни в знойния зрак.

На кантар  мерихме думи и дела.

Пияни заспивахме под звездния знак.

 

Умирахме, но верни жените оставаха.

Не предаваха нас, нито брачното ложе.

След ковчезите виеха с глас на вълчици.

Къде ли са тези жени? Къде ли са, Боже?

© Мимо Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??