Обещай ми
несбъднати
мигове -
сухи,
безоблачни,
празни,
вечер лунно
обгърнати
викове в
тихи
нестихващи
страсти!
Обещай ми
тъгата
на лятото,
в есента
обещай ми
тревога!
Дай ми сълзи,
избликнали
пролетно
с песента
в пъстроцветна
неволя!
Обещай ми
безвластно
падение,
теменужено
бликащо
тайнство,
бледи сънища,
приказно
бдение
над заглъхнало
вяло
пиянство!
* * *
Обещай ми
мечти
всред
проказата!
В тихи
стъпки
ще скрия
омразата...
14.03.08
Пловдив
© Бехрин Все права защищены
мечти
всред
проказата!
В тихи
стъпки
ще скрия
омразата...