31 янв. 2012 г., 17:01

Обич без рими 

  Поэзия » Белые стихи
727 0 3

 

 

                                     ОБИЧ  БЕЗ  РИМИ

 

                        Затворена в ритмичната поезия,

                         забравих, че животът ми е в проза.

                         Усетих страх. Видях римувана

                          самата смърт, в отчаян некролог.

                          А някога се срещах с упокойно

                           слово, написано за празна, култова

                          прищявка. С обичта си искам да говоря

                           нощем, тайно - пак да ù разказвам

                           за тъгата. Без другите да разберат,

                           че мога да споделям своята болка.

                            Няма да ù пея псалми, нито ще ù пиша

                            хвалебствени измислици - да не умре!

                            На човек му трябва да повярва,

                             че някой друг наистина го слуша.

                             Единствено на Бог не му е нужно.

                             Нека да останем пак двете с обичта.

                                Тя е църквата - аз  изповедта.

 

                                                Wali (Виолета Томова)

 

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И аз бях тук !Поздрав!
  • " ... С обичта си искам да говоря
    нощем, тайно - пак да ù разказвам
    за тъгата. Без другите да разберат,
    че мога да споделям своята болка.
    Няма да ù пея псалми, нито ще ù пиша
    хвалебствени измислици - да не умре!..."
    Благодаря, Вили!
  • ,,Единствено на Бог не му е нужно,,-човек е роден за човека.Какво сме иначе...Поздрав,Виолета!
Предложения
: ??:??