Обичам денят да ме буди
с първия слънчев порой,
тази буйна река над света
потопила тъмата за миг.
Обичам петлите разпети
подгонили здрача смълчан
и кучета погнали тъмното
и лавнали стръвно нощта.
Обичам най - ранният влак
затракал по спящите релси
и свирнал за сбогом на мрака,
поклатил унесен снага.
Обичам началото ново -
раздиплено ранно небе,
където се срещат за кратко
и бяло и черно море.
© Хари Спасов Все права защищены
Милена и Виктория!