12 февр. 2023 г., 11:13

Обикновен Човек 

  Поэзия
211 1 1
           Обикновен Човек

 

Човек обикновен съм като всички,

с моите малки радости, грижи и тъга.

Сутрин се усмихвам и редя моите думички,

стихчетата ми излизат направо от душа.

 

А може би съм малко по-различен,

с дарбата си да редя моите слова. 

Тя ми е казват хората от Бога дадена,

затова му се покланям ниско и благодаря!

 

И мен понякога ме друсат моите нерви

и гонят се отвътре моите лоши бесове.

Боря се с лоши хора и моите страхове,

падам, ставам пазя гърба си от врагове.

 

На този свят аз своето съм сторил,

създадох челяд и построих им дом дори.

Да отстоявам дума и чест съм се борил,

да има доброта и обич, човешки правдини.

 

Обикновен Човек и искам да остана,

с една награда - думата благодаря.

Това е моята сбъдната мечта голяма,

да оставя стиховете си на хората от душа!

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??