Небето приведе предсъннно зеници.
Мъглата се спусна с гарванов взор.
То впери във нея наивни зеници.
Към светлината търсеше коридор.
Ледени капчици се забиваха злобно.
Вятърът завихри мастилени парцали.
Страшно бе... и някак си злокобно.
Крило на черен прилеп го погали?
Изкиска се виелица. Душа ранена
на птица морна, в клоните заспала,
за децата си изплака и простена,
спомнила си драматичната раздяла.
Двубоят между злото и доброто
е жесток. Земята клета се смирява
в очакване, благосклонен да е Бог,
след сълзи, болки, радост да дарява.
Утрото осъмва в нежнобяла тишина.
Слънчев лъч пробива път в синевата.
Блестящ и девствен, усмихва се снега.
В нежнобяло, свято... облича се душата.
30 11 2019
© Надежда Борисова Все права защищены