30.11.2019 г., 22:39 ч.

Облича се душата 

  Поезия » Друга
261 0 0

ОБЛИЧА СЕ ДУШАТА

 

Небето приведе предсъннно зеници.

Мъглата се спусна с гарванов взор.

То впери във нея наивни зеници.

Към светлината търсеше коридор.

 

Ледени капчици се забиваха злобно.

Вятърът завихри мастилени парцали.

Страшно бе... и някак си злокобно.

Крило на черен прилеп го погали?

 

Изкиска се виелица. Душа ранена

на птица морна, в клоните заспала,

за децата си изплака и простена,

спомнила си драматичната раздяла.

 

Двубоят между злото и доброто

е жесток. Земята клета се смирява

в очакване, благосклонен да е Бог,

след сълзи, болки, радост да дарява.

 

Утрото осъмва в нежнобяла тишина.

Слънчев лъч пробива път в синевата.

Блестящ и девствен, усмихва се снега.

В нежнобяло, свято... облича се душата.

 

30 11 2019

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??