12 апр. 2013 г., 14:55  

Огънят на залеза 

  Поэзия
913 0 1

Огънят на залеза

 

Огънят на залеза ме покори

и пламъкът му ближе мойте устни,

проплакват в косите ми искри,

дорде дъждът над мен се спусне.

 

Щом измие калните следи, които

някой над мен до днес е плискал,

щом ме разтърси и ме – освежи,

в утрото ще съм открила смисъл...

 

Из диви усои с краката ми алени

роса ще отпива снагата корава,

и буйни косите, от вятър погалени

ще постеля за тебе в тази морава.

 

Край нас ще тръпнат дървесата

и огънят на залеза ще ни гори,

пореден миг отронен във сърцата

душите ни ще милва и теши...

 

Знам, че времето за обич не достига,

но аз ще чакам на крайречния път

звездите, грейнали в небето синьо

стих красив за теб да сътворят...

 

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??