9 окт. 2017 г., 09:42

Октомври 

  Поэзия » Другая
683 5 11

Изви се сянка. Като вик

в осиротялото дере.

Изплези времето език.

Октомври звънна с дайре,

 

събра невинните листа,

червени като топла кръв,

под булото на есента.

Пришпори вятърът със стръв

 

конете сиви на мъглите.

Тъгата сви се на кълбо,

замърка тихичко и сито

зад свъсеното ми чело.

 

Така почувствах всеки звук,

със който отлетяха птиците.

Октомври вече властва тук...

и влагата пълзи в зениците...

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??