Съдбата е хирург от висша класа-
поставящ разрезите свои безпогрешно,
и мислим си,че ще избегнем твърдата и хирургична маса,
откупвайки се със пари или пък с друго нещо.
Понякога е тя комик на сцена - леко пийнал си бохем,
под бляскавия лъч на прашния прожектор,
друг път - войник по устав, до зъбите въоръжен,
или пък само прост директор.
Секунда - и си вън от светлия уют домашен.
И си бос и дрипав шут,
препъващ се по пътя чер и прашен.
И в него сякаш са и другите и те-
понесли своите мечти, копнежи.
Вървим без ритъм – един във унес,
друг лети с крилете на големите стремежи.
Обител търсим- липсващия дом оставен нейде там във мрака,
с канелен дъх и с топлина, на южен склон….
И дай Боже в него някой да ни чака!
© Иван Иванов Все права защищены